På lördagsmorgonen var jag och Reidar i klubbhuset 7.45 och det regnade kraftigt. Anmälningstiden var utsatt till kl 8-9:00 och det var ganska glest med anmälningar vid 8:30 sedan kom det flera som kanske hade sett att regnet kunde höra upp. Vindstyrkan var ca 3-5 meter/sekund.  Starten gick kl 10:00. Kungakannan är ett fint vandringspris som vi seglar om i SRS klassen numera. Till start kom 9 båtar varav Kent Persson med sin Luffe 37  och Jan-Åke och Bo Roxberg med sin Express var nya.

Förra året tog Per Harder hem priset med drygt 1 timmas försprång. Hur skulle det gå nu?

Från seglarna har jag hört att det var ett ganska sammanhållet fält till Jungfrun men vid Fjuk hde en del blivit frånseglade bla Christer Jansén i sin Albin Alpha. Nu blev det chansartade vindar från Fjuk in i Vadstenaviken mot mål. På piren såg vi en del som kryssade fram o tillbaka utan att som vi tycket oss se vinna mer än några få meter. Utmed Nässjalandet kom Christer Janse´n seglades på spinnacker mot mål. Det höll ända in i mål och han tog hem Kungakannan med tiden 4:48:44 tätt följd av Per Harder 4:50:40 och Kent Persson 4:55:01. Stort grattis till Christer som såg till att priset stannar hos SSV. Alla seglade väl och lite synd var det om dom som fastnade i bleke vid Nässjapricken på väg in i mål.

Efter avslutade seglingar vankades det strömming och potatismos med tillbehör.

På söndagen seglades det 2 seglingar och då var vindstyrkan 6-7 meter/sekund. Den första Bolles vandringspris togs hem av Per Harder på tiden 1:33:09 och Kent Persson tvåa med tiden 1:33:30 och Östen Gustavsson 3:a med tiden 1:33:58.

L. Sjunnessons vandringspris var den 2:andra söndagsseglingen. Den togs hem av Östen Gustavsson med tiden 1:12:09. Per Harder kom tvåa med samma tid. Efter manuell omräkning kunde vi skilja dom åt. Vårt dataprogram kunde inte skriva ut fler decimaler. På 3:e plats kom Conny Andersson och Sven-Inge Larsson med tiden 1:13:25.

Regattan hade efter att regnet upphört på lördagsmorgonen fint väder men lite växlande vindar. Höjdpunkten för oss på Piren var att se Christer segla spinnacker när andra kryssade eller låg i bleke in i mål och ta hem Kungakannan.

Det var naturligtvis också roligt att Per och Östen seglade hem de två andra seglingarna på söndagen.

Per Harder tog också hem priset för bästa resultat sammanlagt under söndagen.

Det kan vi gärna göra om nästa regatta. Än en gång stort grattis till segrarna!